Kinderen van basisschool De Vlindertuin brachten onlangs een bezoek aan het gemeentehuis. Daar mochten ze samen ontbijten met burgemeester Wilma van der Rijt. Het was immers de week van het Nationaal Schoolontbijt.

De kinderen kregen broodjes, boterhammen, crackers, een eitje, fruit, sap en nog veel meer! Ook deden ze beweegspelletjes, want een gezonde ochtendstart betekent niet alleen goed ontbijten, maar ook lekker bewegen!

Met de ontvangst van de 20 kinderen uit groep 3 onderstreepte burgemeester Van der Rijt het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt kinderen om zich goed te concentreren en laat ze ook minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht uiteindelijk kleiner wordt.

JOGG
Het Schoolontbijt past in de JOGG-aanpak van de gemeente. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Brunssum was in 2014 de eerste JOGG-gemeente van Parkstad Limburg. Met JOGG dringt de gemeente overgewicht onder jongeren terug. De aanpak bestaat uit een combinatie van gezond eten en meer bewegen.

De kinderen genoten van het ontbijt met de burgemeester. Uit dankbaarheid schonken ze haar een zelfgemaakte ambtsketen!

Geef een reactie