In de vroege ochtend van zaterdag 18 juni ontstond een lek aan een van de boilers in het flatgebouw aan de Elbereveldstraat te Kerkrade. Vanaf de achtste verdieping heeft het water vervolgens een weg naar beneden gevonden via de liftschacht en de elektriciteitsleidingen. Vanwege de ontstane gevaarlijke situatie is besloten het gebouw te ontruimen.
De ongeveer vijfenzeventig bewoners van het complex zijn overwegend senioren en op zorg aangewezen. De meesten zijn in eigen kring opgevangen. Een aantal is ondergebracht in geschikte locaties in Sittard en Valkenburg.
“De situatie maakt indruk op de betroffen inwoners, in de vroege ochtend werden zij uit hun woningen gehaald. We doen er alles aan om hen de komende dagen met goede zorg te omringen, aldus burgemeester Petra Dassen-Housen.
Het gebouw is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Hoe lang het duurt voordat de bewoners weer naar hun woning kunnen terugkeren is op dit moment nog niet in te schatten en zal vooral afhangen van het tempo waarmee de elektrische installatie gerepareerd kan worden.

Geef een reactie