Vraag hier het proefpakket aan!

a

Pascal Nelis postte afgelopen dinsdag op Facebook een bericht over d’r Joep, het mijnwerkersmonument op de Kerkraadse markt: “tja …Juupje , doa sjtees doe alwerm hinger de buun!”, aldus Pascal Nelis. Het Facebook-bericht ging viral. Aanleiding is de plaats en positie van het WMC-podium pal voor d’r Joep. En het monument is onlosmakelijk verbonden met WMC. In samenspraak met Beleef Kerkrade en WMC werd gewerkt aan een alternatieve oplossing. En daar werkte Pascal Nelis maar al te graag aan mee.

Reünie
In Flexiforum was net een reünie van alle Joepen uit het project ‘Miene Joep’ van de Vrije Akademie ZOM aan de gang. Eén van de replica’s werd onmiddellijk ter beschikking gesteld.

Op de WMC-bühne
Donderdagochtend 7 juli, vlak voor de officiële start van het WMC, haalde Pascal Nelis met medewerking van de gemeente Kerkrade d’r Joep replica op in Flexiforum. Op plechtige wijze werd vervolgens het mijnwerkersmonument op de bühne geplaatst. “Zo geniet d’r Joep tóch mee van WMC op Kerkraadse Markt”, aldus een enthousiaste Pascal Nelis.

Dank
Pascal Nelis sprak zijn dank uit naar Flexiforum, Vrije Akademie ZOM, gemeente Kerkrade, Beleef Kerkrade en WMC voor deze ludieke actie.

Mijnwerkersmonument
Lees alles over d’r Joep op https://kerkradewiki.nl/kerkrade/d-r-joep/.

WMC
Van 7 tot 31 juli 2022 is het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waarbij tussen 250.000 en 300.000 bezoekers worden verwacht. Lees alles over het WMC via www.wmc.nl.