in ,

Wat te doen bij een tunnelincident?

Het is dan belangrijk dat u uw voertuig aan de zijkant van de rijbaan neerzet en de motor uitschakelt.

In de provincie Limburg hebben we een drietal tunnels op autosnelwegen. Denk hierbij aan de Swalm- en Roertunnel op de A73 en de Koning Willem Alexandertunnel op de A2.

Stel, u rijdt in een van deze tunnels en voor u gebeurt een ongeval of u bent hier zelf bij betrokken. Het is dan belangrijk dat u uw voertuig aan de zijkant van de rijbaan neerzet en de motor uitschakelt. U dient de sleutel van uw voertuig op het contact te laten steken zodat hulpdiensten uw voertuig indien nodig kunnen verplaatsen.

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk de hulpdiensten waarschuwt. Dit kan door te bellen met 112 of door gebruik te maken van de diverse SOS-telefoons die op verschillende plekken in de tunnels hangen.

De genoemde tunnels worden 24 uur per dag en 7 dagen per week met camera’s in de gaten gehouden door de wegverkeersleiders van Rijkswaterstaat. De wegverkeersleiders staan in direct contact met het Operationeel Centrum van de Politie. Als er een incident plaatsvindt, zal de wegverkeersleider instructies geven via luidsprekers. Volgt u deze instructies altijd op.

Bij een beginnende brand kunt u gebruik maken van de blusmiddelen die in de tunnel aanwezig zijn. Is de brand te groot of is er rookontwikkeling dan dient u de tunnel zo spoedig mogelijk te verlaten via de aangegeven vluchtroutes.

Bron: Facebook OCP

Plaats je bijdrage bij dit bericht!

Upload foto Embed (social) media

This field is required

Sleep hier je bestanden heen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Plaats foto vanaf een URL

Maximale upload grootte: 16 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=U-1V7Ht0oSQ

Ondersteund:

Processing...

Ooggetuige?! MediaTips?! Plaats een eigen bericht of lijst! Klik hier!

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

Reacties

reacties

Man overleden na botsing tegen boom in Sittard

Storing bij telefooncentrale Zuyderland Medisch Centrum