,

Snelheidsduivel na achtervolging aangehouden

De verdachte reed met hoge snelheid over de A2 en veroorzaakte meerdere aanrijdingen

Limburg – Een bestuurder die donderdagmiddag na een achtervolging door samenwerking van de Duitse politie met agenten van de Landelijke eenheid en de eenheid Limburg aangehouden. De verdachte reed met hoge snelheid over de A2 en veroorzaakte meerdere aanrijdingen, maar kon uiteindelijk op de A76 bij de Duitse grens worden klemgereden.

De verdachte veroorzaakte vanaf de A2 bij Budel met zijn donkerkleurige auto meerdere aanrijdingen in zuidelijke richting op de autosnelweg. Daarbij raakte voor zover bekend niemand gewond, maar is er wel schade bij andere weggebruikers. Meerdere politieauto’s van zowel de Landelijke Eenheid als de eenheid Limburg hebben de achtervolging ingezet vanaf de A2 richting het zuiden. Ter hoogte van Geleen bij knooppunt Kerensheide ging de automobilist van de A2 af, de A76 autosnelweg op in de rijrichting van Duitsland.


Aanhouding automobilist

In samenwerking met de Duitse politie kon de verdachte, rond half vijf, ter hoogte van de grensovergang klem worden gereden. De bestuurder is aangehouden en bleek bij controle onder invloed achter het stuur te zitten. De verdachte (identiteit nog onbekend) is door de Duitse politie meegenomen naar het politiebureau en zal daar worden gehoord. De Landelijke Eenheid zal het onderzoek aan Nederlandse zijde coördineren en in overleg treden met de Duitse politie.

Oproep aan publiek

Automobilisten die ook schade hebben aan hun voertuig door deze snelheidsovertreder die reed in een donkerkleurige auto van het merk Volvo of die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

Reacties

reacties

Handgranaat gevonden bij graafwerkzaamheden in Eygelshoven

Auto rolt in eendjesvijver in Brunssum