, ,

Nieuw in Heerlen: vraag een openbare oplaadpaal elektrische auto aan

De oplaadpaal en de bijbehorende parkeerplek blijven openbaar

Mensen die in Heerlen wonen of werken kunnen vanaf nu ook een openbaar oplaadpunt voor elektrische auto’s aanvragen: dichtbij hun huis of bij hun werk in Heerlen. Met deze maatregel wil de gemeente beter aansluiten op de wens van steeds meer mensen om milieuvriendelijker te rijden en het elektrisch rijden stimuleren.

Vanaf nu kunnen mensen die elektrisch rijden een oplaadpaal in hun eigen wijk of een punt dichtbij hun werk regelen in Heerlen. De oplaadpaal en de bijbehorende parkeerplek blijven openbaar en kunnen dus wel door iedereen mét een elektrische auto worden gebruikt.

Voorwaarden zijn dat de aanvrager geen parkeergelegenheid op eigen terrein heeft, aan huis of op het werk, en een elektrische auto rijdt of gaat rijden. Qua parkeertarieven en parkeervergunningen blijven de huidige regels gelden. Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld een parkeerplek met een vergunning door een openbare laadpaal geen plaats wordt waarvoor geen vergunning meer nodig is.

Nuon/Heijmans heeft in Heerlen een concessie gekregen om laadpalen in de openbare ruimte te leveren. Mensen kunnen met een pasje van Nuon hun elektrische auto opladen: in Heerlen voor 22 cent per kWh. De oplaadpas is ook te gebruiken voor laadpalen van andere aanbieders en andersom. De aanvraagprocedure duurt maximaal 14 weken en is in handen van Nuon. De gemeente toetst wel op criteria zoals verkeersveiligheid.

#1 DE NIEUWE OPLAADPAAL!

Oplaadpaal, mooi nieuw woord voor de Dikke van Dale. Over een paar jaar moeten er in Nederland heel wat van die palen staan want het kabinet wil dat er in 2020 een miljoen elektrische auto's rijden. D'r zijn al wat palen, hier en daar, maar die zijn nog allemaal anders.

Door

0 punten
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

#2 Elektrisch laden – Tips (Consumentenbond)

Meer informatie: http://www.consumentenbond.nl/test/au... Het aantal openbare laadpalen loopt nog een beetje achter op de verkoopexplosie van elektrische auto's en plug-in hybrides. Wat is nu de stand van zaken? Bekijk de video voor het antwoord.

Door

0 punten
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Plaats je bijdrage bij dit bericht!

Upload foto Embed (social) media

This field is required

Sleep hier je bestanden heen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Plaats foto vanaf een URL

Maximale upload grootte: 16 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=U-1V7Ht0oSQ

Ondersteund:

Processing...

Ooggetuige?! MediaTips?! Plaats een eigen bericht of lijst! Klik hier!

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

Reacties

reacties

Twee gewonden bij botsing kruising Heerlerbaan/Locht

Een samenvatting van de wedstrijd VELO-VVV-Venlo!