MINISTER: “Knetterhard werken” voor diploma scholieren Maastricht

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

Zo’n vijftig scholieren van het VMBO Maastricht hebben een gesprek gehad met minister Slob. Met spandoeken en ruim 21.000 handtekeningen kwamen ze vandaag naar Den Haag. Zij krijgen geen diploma, terwijl ze wel zijn geslaagd voor het centraal eindexamen.

Volgens de Onderwijsinspectie hadden de leerlingen nooit eindexamen mogen doen, omdat ze niet alle vakken het schoolexamen hadden afgerond. In totaal geldt dat voor 354 vmbo-scholieren uit Maastricht.

De leerlingen hopen dat de minister hun centraal examen alsnog geldig verklaart, zodat ze alleen nog de vakken hoeven in te halen die ze nog niet met het schoolexamen hadden afgerond.

Na het gesprek kon minister Slob nog niet veel zeggen. “We werken er knetterhard aan om ervoor te zorgen dat ze straks met een volwaardig diploma van school kunnen en niet het hele jaar over hoeven te doen. Dat is onze inzet.” De minister noemt het “ongelooflijk verschrikkelijk” wat er is gebeurd. “Dat gun je niemand.” → https://nos.nl/l/2238509

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/

Bron: Youtube NOS Nieuws

Deze video's zullen je ook interesseren