Een fiets- en wandelpad voor recreanten, forenzen en toeristen dwars door Parkst…


Een fiets- en wandelpad voor recreanten, forenzen en toeristen dwars door Parkstad. De Leisure Lane ligt grotendeels gescheiden van autoverkeer. Op die manier kunnen we veilig genieten van ruim 26 kilometer ‘lanzaamverkeerroute’.

#provincielimburg #leisurelane #mobiliteitzondergrenzenEen ‘langzaamverkeerroute’ voor fietsers en wandelaars die natuur en toeristische attracties verbindt. Dat is de Leisure Lane. De Provincie Limburg ontwikkelt samen met gemeenten en IBA Parkstad deze route. Een traject van ruim 26 kilometer. Een fiets- en wandelpad voor recreanten, toeristen en forenzen. Grotendeels gescheiden van autoverkeer om zo op een veilige en snelle manier de parels van Parkstad te ontdekken.

Wynand Cuijpers heeft samen met zijn vrouw Mia een Bed and Breakfast, B&B Mijnspoorzicht. Pal aan de Leisure Lane. De ontwikkeling van de route ziet hij positief in: “dit zet onze regio weer op de kaart”.

Als forens fietst Petra Vroomen, ambassadeur van @Heerlen Fietst, dagelijks naar haar werk via Hoensbroek en Schinnen over de Leisure Lane. Voor haar is het vooral ontspannen en genieten.
Meer weten over deze langzaamverkeerroute in Parkstad? En wat de raakvlakken zijn met de Leisure Ring én de Buitenring?

Kijk op https://www.iba-parkstad.nl/stories/petra-en-wynand-genieten-van-de-leisure-lane/. #mensenmakeniba #ibastories #leisurelane

Bron Facebook Provincie Limburg

Deze video's zullen je ook interesseren