, ,

Aanhouding in onderzoek naar drugslab Heerlen

De 43-jarige verdachte is aangehouden in een woning in Heerlen

Heerlen – De 43-jarige verdachte is aangehouden in een woning in Heerlen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. Na een brandmelding ontdekten agenten dinsdagavond 4 juli in een loods op het terrein een drugslaboratorium. Daarop is de hulp van experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ingeroepen.

In het onderzoek naar het drugslab dat dinsdagavond 4 juli werd ontdekt na een brand heeft de politie vanmorgen een aanhouding verricht. Het politieonderzoek is nog volop bezig en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Duizenden liters vloeistof

De experts van het LFO zijn, samen met brandweer en politie, een hele dag aan het werk geweest met het ontmantelen van het drugslab. Er werden enkele honderden vaten aangetroffen, variërend van 20 tot 200 liter met in totaal ruim 5.000 liter vloeistof. De vloeistoffen worden nog onderzocht. Duidelijk is dat een gedeelte zoutzuur, een gedeelte afvalstoffen en een deel heldere vloeistof is. Naast de gevulde vaten zijn ook ruim 200 lege vaten aangetroffen. Alle vaten zijn in beslag genomen. Op het terrein is een aantal bodemmonsters genomen. De politie vermoedt dat er sprake is van bodemverontreiniging.

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

Reacties

reacties

Tentoonstelling over 50 jaar The Classics in Stramproy

Autodief steelt Porsche 964 Turbo in Vaals